dissabte, 16 d’abril del 2011

Cures depuratives i dejunis de primavera

La primavera és la millor època per a netejar el nostre cos de toxines i impureses i, de passada, perdre algun quilet. A tal efecte, podem recórrer a una cura d'uns pocs dies. Com que aquestes dietes depuratives acostumen a ser molt estrictes, es recomana demanar consell al metge abans de començar-ne una: s'hauria de comentar quina cura es pretén seguir i el doctor, tot veient l'estat físic de la persona, ha d'indicar si és prudent o no realitzar-la. Cal tenir en compte que ens trobem pràcticament davant d'un dejuni. Una de les cures primaverals més seguides és la del xarop de saba d'auró i suc de llimona. En la seva versió més intensa, aquesta cura consisteix en ingerir, durant una setmana o deu dies, només un preparat líquid elaborat a base d'aigua, xarop d'auró i palma (de venda en botigues de dietètica), suc de llimona natural i espècies picants com pebre o pimentó. Es beuen de sis a deu gots del preparat al dia, encara que es poden beure més gots si es passa gana. També es poden prendre infusions, excepte cafè i te, i sempre sense sucre; una culleradeta del xarop servirà per a endolcir-les. Si veiem que una cura tan intensa és massa per a nosaltres, es pot substituir el sopar per un parell de gots del preparat; l'efecte serà menys intens però també será important. Una cura depurativa més senzilla i més econòmica consisteix en fer un dejuni de dos dies a base de brous de verdures i sucs naturals de fruites, sense afegir res de sucre. Així, poden aprofitar les virtuts desintoxicants i depuratives de vegetals com, per exemple, l'api, la ceba , el porro, la pinya... Si es té gana, sempre es pot picar una mica de fruita. Però com s'ha indicat anteriorment, abans de realitzar un dejuni d'aquest tipus o similar sempre s'ha de consultar el metge.